Logo Scandinavian Dreams - Wintersport Skandinavien
CHANGE LANGUAGE 0411 212515
Informatie

Skiën in Zweden

In Zweden ligt het prachtige plaatsje Åre, ook wel “The Jewel of the Swedish Mountains” genoemd. Åre is het grootste aaneengesloten skigebied ten noorden van de Alpen, hier vindt u alles voor dé perfecte skivakantie.

Een stukje zuidelijker in Zweden, en daardoor ook goed met de boot te bereiken, ligt het schitterende Sälen. Dé ideale bestemming voor de beginnende skiër en voor gezinnen met jonge kinderen.

Boekt u nu uw wintersport in Åre of in Sälen en verheug u alvast op heerlijk skiën in het prachtige Zweden!

Online boeken


  • Grootste aaneengesloten skigebied (110 pistes)
  • Skiën/snowboarden en langlaufen
  • Vliegbestemming
  • Kindvriendelijk
  • Veel activiteiten naast het skiën
  • A dream for families with children (102 pistes)
  • Skiën/snowboarden en langlaufen
  • Boot- en vliegbestemming
  • Zeer kindvriendelijk
  • Veel activiteiten naast het skiën
 

Wintersport in Åre en in Sälen heeft alles!

Åre biedt maar liefst 110 skipistes. Omdat er zoveel pistes zijn, kunt u hier in alle rust en ruimte afdalen. Maar skiën in Zweden biedt meer: u kunt bijvoorbeeld ook helemaal van Åre Centrum (Åre By) naar het rustige en idyllische Åre Björnen skiën. Mocht u geen zin hebben om dezelfde route terug te skiën, er rijden ook meerdere keren per dag skibussen tussen deze twee locaties. Ook Sälen biedt meer dan 100 pistes. Deze liggen verspreid over de vier dorpjes Lindvallen , Högfjället, Tandådalen en Hundfjället. Lindvallen en Högfjället zijn met elkaar verbonden door liften en pistes, Tandådalen en Hundfjället ook. Er rijdt ook een skibus tussen de dorpjes op en neer.

Geschikt voor elk niveau

Door het grote aantal pistes in Åre kunnen beginners het skiën optimaal onder de knie krijgen. Maar ook gevorderden kunnen hier genieten van de hoeveelheid en van de diversiteit van de skipistes. Tevens is Åre zeer kindvriendelijk, Åre Björnen wordt zelfs ook wel "the childrens paradise" genoemd. Mocht u op zoek zijn naar uitdagendere pistes of wilt u dichterbij de winkels, bars en restaurants zitten, dan is Åre Centrum de juiste plek. De pistes in Sälen zijn korter en minder uitdagend, daarom is dit ook juist een droombestemming voor beginners en voor gezinnen met jonge kinderen. Skiet u eens 's avonds met uw kinderen door het ‘Trollskogen enchanted forest’ in Hundfjället, onvergetelijk!

Voldoende activiteiten naast het skiën

Even geen zin in skiën of snowboarden? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Door het grote aantal bars en restaurants is er ook genoeg te doen na het skiën. Åre en Sälen bieden ook veel leuke activiteiten aan. U kunt bijvoorbeeld paragliden en het gebied van bovenaf bekijken of u kunt deelnemen aan een schitterende sneeuwscootersafari.

Skiën in Åre of in Sälen in Zweden: genieten voor elk gezelschap, meer dan 100 pistes, kindvriendelijk, voldoende verschillende accommodaties, eindeloos skiën, snowboarden en sneeuwscootersafari’s. Het kan allemaal in Åre en in Sälen!