Logo Scandinavian Dreams - Specialist Wintersport Scandinavië
Change language 0411 212515
Info aanvragen

5 activiteiten die u niet mag missen in het Zweedse Åre

Het in Zweden gelegen Åre is het grootste, aaneengesloten skigebied van Scandinavië. Het uitgebreide skigebied telt wel 100 pistes en is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders. Åre behoort tot één van de zes beste skioorden van de wereld! Ideaal voor wintersportfanaten, maar ook de niet-wintersporter kan volop genieten in Åre, want naast skiën heeft Åre nog veel meer interessante activiteiten te bieden.

Wat is er zoal te doen in Åre

Naast dat u perfect uw wintersportvakantie in Åre kunt doorbrengen, is er naast het skiën ook meer dan genoeg te doen. Åre heeft zoveel leuke activiteiten te bieden voor zowel jong als oud. We zetten de activiteiten die u zeker niet mag missen als u deze plaats aandoet voor u op een rijtje.

Tännforsen

tannforsenBij de watervallen van Tännforsen kunt u genieten van de macht van de natuur. Wandelend over de paden naar het volgende uitzichtpunt hoort u het water naar beneden razen. U zult versteld staan van de kracht van de Jämtlandse natuur. Onderaan de waterval bevindt zich de Iglo van Tännforsen, waar een gids u wil rondleiden. Als u, voordat u aan de wandeling begint, in het restaurant een lokaal gerecht bestelt, dan kunt u aan het eind van de wandeling meteen aanschuiven.

Millest Moose Farm

Heeft u kinderen? Dan is een uitstapje naar de Millest Moose Farm zeker een aanrader. Op deze elandenboerderij krijgt u uitleg over het leven van de eland. Daarna mogen de kinderen bij de elanden binnen de omheiningen om ze te voeren en te knuffelen. Natuurlijk is de elandenboerderij ook zonder kinderen te bezoeken.

Åre Chocladfabrik

De chocoladefabriek in Åre produceert sinds 1991 handgemaakt bonbons, truffels en karamels. De 30 verschillende vullingen worden gemaakt van lokale ingrediënten zoals (rode) bosbossen, kruipbramen en geitenkaas en wei kaas. U kunt zo binnenlopen en alle bijzondere smaken proeven en natuurlijk kunt u deze heerlijke bonbons mee naar huis nemen, zodat u nog lekker kunt nagenieten.

Explore Åre

noorderlicht are zwedenBij Explore Åre kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Zo kunt u begeleid het Noorderlicht (Aurora Borealis) bekijken, of gebruik maken van de drijvende sauna op het meer Åresjön. De avonturiers onder ons kunnen ook kiezen om te gaan ijsvissen op het meer en er zijn mogelijkheden om te snowbiken. Zo is er voor ieder wat te doen.

Genoeg te doen!

Zoals u ziet, er is genoeg te doen naast het skiën in Åre. Op zoek naar een betrouwbare reisaanbieder voor uw wintersport in Zweden? Boek dan snel online, of neem contact met ons op.